Nieuws ouder dan 2016


Op deze pagina vindt u een overzicht van onze nieuwsberichten uit het verleden.Nieuwe verkoopadressen


10-11-2015: We hebben er weer een paar nieuwe verkoopadressen bij.

Vanaf heden zijn onze wijnen en (sommige) andere producten ook te koop bij de webwinkels www.wijnenvanholland.nl en Nederwijndomein.nl, bij belevings boerderij de Nieuwenhof in Mill, bij slijterij Sander Graat te Boxmeer, en op seizoensbasis bij Vers van de teler in de markthal in Rotterdam

Sinds afgelopen zomer worden de Daalgaard wijnen ook geschonken bij restaurant La Casquette in Milsbeek en bij restaurant het Molenhuys in Rijkevoort.


Gouden medaille!


01-10-2015: Onze parelwijn, jaargang 2014 heeft op de internationale wijnkeuring in Wenen een gouden medaille behaald. De panelleden beoordeelden de wijn in een blinde smaaktest met meer dan 90 punt van maximaal 100.
Na de zilveren medaille voor onze eerste parelwijn vorig jaar, is dit natuurlijk weer een mooie opsteker!

Ook de sint Agather en de Johanniter 2014 deden het goed. De St. Agather behaalde zilver en de Johanniter een Seal of Approval.


Open dag 2015!


10-09-2015: We doen dit jaar weer mee aan de landelijke open dag voor Nederlandse wijngaarden. Deze vindt landelijk plaats in de weekenden van 19/20 en 26/27 september.

De Daalgaard is open voor individuele bezoekers op ZONDAG 20 SEPTEMBER van 13 tot 17 uur.

U kunt een kijkje nemen op de wijngaard en zien hoe alles in zijn werk gaat. Tevens zijn er diverse wijnen en andere producten te proeven.


Ook 2 x zilver op Berliner Weintrophy 2015!


04-03-2015: Na de zilveren medaille voor de parelwijn op de internationale keuring in Wenen, afgelopen najaar, hebben onlangs 2 van onze stille wijnen eveneens een zilveren medialle behaald op de wijnkeuring in Berlijn van februari 2015. We hadden 3 wijnen ingestuurd waarvan de Gewurztraminer 2013 en Johanniter 2013 voldoende punten behaalden voor een zilveren medaille.

De Berliner Weintrophy is een van de belangrijkste wijnkeuringen in de wereld. Meer over de BWT op www.dwm.de.


Oude druivenstronken te koop


29-01-15: We hebben afgelopen herfst weer een een deel van de oude struiken, Bacchus en Schonburger, gerooid.
Deze prachtige decoratieve stronken zijn te koop. Prijs is afhankelijk van grootte E 3,50 - 4,50 per stronk. Bij afname grotere aantallen geldt een korting.
Interesse? Stuur even een mailtje naar info@daalgaard.nl.


Fotografieproject


29-01-15: De Daalgaard is dit jaar onderwerp van een fotografie project. In het kader van haar opleiding worden we gedurende het gehele jaar gevolgd door fotografe Charlotte van der Heijden. Alle processen die gedurende het gehele jaar voorkomen op de wijngaard worden op de gevoelige plaat vastgelegd. Uiteraard zal een selectie van deze foto's uitendelijk op onze website te bewonderen zijn.


Platteland van Cuijk Streekpakket


29-01-15: Eind 2014 is het Land van Cuijk Streekpakket gelanceerd. Het pakket is vanaf heden bij Groenz (TOP) en op een (groeiend) aantal, door het Verrassende PlatteLand van Cuijk geselecteerde en goedgekeurde, afhaalpunten verkrijgbaar, waarbij een verkoopbereik door het gehele Land van Cuijk wordt gerealiseerd (uitgaande van minimaal 30 verkooppunten, waaronder zoveel mogelijk Toeristische Ontmoetingspunten in het Land van Cuijk).
De pakketten worden geleverd in een, in de regio vervaardigd, uniek houten kistje met opdruk ‘Heerlijk Land van Cuijk’, inclusief informatie/promotiemateriaal van het (Platte)Land van Cuijk, afgewerkt tot een kant-en-klaar pakket met grove pijnboomschors en ingepakt in folie.
In het pakket zitten vijf producten, uit iedere gemeente van het Land van Cuijk, waaronder een fles wijn van de Daalgaard.
Meer info vindt u op www.plattelandvancuijk.nl.


Zilver op AWC Wenen 2014


30-10-2014: Onze nieuwste aanwinst, de Parelwijn (2013), heeft gelijk een zilveren medaille behaald op de internationale keuring AWC in Wenen! We vonden hem zelf al erg geslaagd, en dat is nu bevestigd door deze waardering. De Parelwijn behaald 87,7 van de max. 100 punten en viel daardoor in de categorie zilver.
Er waren ook uitstekende waarderingen voor de Sint Agather 2013 en Johanniter 2013. De Agather kwam helaas net een tiende punt te kort voor zilver. Beide wijnen beaalden een Seal of Approval, met respectievelijk 86,9 en 84,0 punt.
De AWC-Vienna is de grootste officieel erkende internationale keuring in de wereld. Er deden dit jaar 12352 wijnen mee van 1885 producenten uit 40 landen. Meer over de AWC op www.awc-vienna.at. Je kunt er ook een app downloaden met de prijswinnaars.


Rosé


28-07-2014: Naast de nieuwe Parelwijn is nu ook onze eerste rosé in de verkoop. Gemaakt van Zweigelt en Regent. Deels gemaakt van Zweigelt sap verkregen op de "saignée" methode, aflaten van een deel sap van het sap voor de rode wijn, waardoor de rode wijn krachtiger wordt. Weliswaar is de voorraad nu nog erg klein, maar dat hopen we in de komende jaren te vergroten.


Pruuvemment Gennep:


12-07-2014: We staan op 12 juli op het Pruuvemmment in Gennep. Voor de derde keer wordt dit proeffestijn gehouden als onderdeel van Gennep Summertime. U bent van 12 tot 17 uur welkom om allerlei lekkers uit de omgeving te proeven! Locatie: Jan Lindersplein te Gennep. Meer info op www.summmertimegennep.com en www.landvancuijk.nl


Parelwijn:


10-06-2014: We hebben een nieuwe wijn in het assortiment: een parelwijn! Gemaakt van Riesling en Johanniter. Het toevoegen van de CO2 heeft plaatsgevonden in Duitsland, bij Sektkellerei Grosswinternheim in het gelijknamige dorp nabij Mainz. Resultaat is een heerlijke frisse parelwijn, met wat restzoet. De mousse is erg fijn doordat de CO2-dosering dmv membraantechnologie heeft plaatsgevonden.
Onze flessen zijn afgesloten met een moderne herbruibare "Peal en Reseal" afsluiting van Zork. De wijn kan na opening weer worden afgesloten waardoor kwaliteit, frisheid en bubbels behouden blijven. De parelwijn is vanaf nu te koop.


AWC Wenen 2013: Goede resultaten


10-10-2013: Ook op de internationale wijnkeuring in Wenen hebben we dit jaar weer goede resultaten behaald. (AWC Vienna, 2013). Helaas geen medailles, maar wel drie maal een Seal of Approval.
De St.Agather, Riesling en Johanniter behaalden respectievelijk 86.2, 86.0 en 86.4 punt van maximaal 100.
De Traminer hadden we niet ingestuurd dit jaar vanwege de lage oogsthoeveelheid vorig jaar.
Al met al betekent dit voor ons weer een bevestiging van de constante goede kwaliteit.


Zilveren medailles Berliner Weintrophy 2013


1-9-2013: We hebben op de onlangs gehouden internationale wijnkeuring in Berlijn (Berliner Wein Trophy, juli 2013) weer twee zilveren medailles in de wacht gesleept.
De Johanniter 2012 behaalde 82,8 punten (van max. 100) en de Riesling 2012 81,7. Helaas mag de Riesling geen medaille dragen omdat het maximum aantal uitgereikte medailles de 30% regel overschreed, waardoor de zilveren medaillewinnaars met het laagste aantal punten de medaille niet mogen behouden.
Onze andere twee inzendingen deden het ook goed maar behaalden helaas net geen medaille (St.Agather 2012:79 punt en Traminer 2012: 77 punt).


Nieuwe website


1-7-2013: In navolging op de nieuwe look van de flessen heeft ook de website een nieuw jasje gekregen. Na een testfase is de site sinds medio juli 2013 online. Er moeten nog een klein aantal items worden aangepast of aangevuld, maar de grote lijnen staan inmiddels. We hopen dat u het net als ons weer een stap voorwaarts vindt en wensen u veel plezier met het bekijken van de website.


Ons Plattelandsrondje 18 en 19 mei 2013


25-4-2013: Op zaterdag en zondag 18 en 19 mei wordt wederom Ons Plattelandsrondje gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement in het Land van Cuijk, waar de deelnemers van de vereniging "het Platteland van Cuijk" hun deuren openen voor bezoekers. U kunt per fiets, auto of lopende de mooie omgeving verkennen via het bekende knooppuntennetwerk en bij de deelnemende bedrijven een kijkje nemen. Veel bedrijven hebben speciale activiteiten waaraan u kunt deelnemen.
De Daalgaard doet alleen zondag mee. Er is dan open huis, en kunt u een kijkje in de keuken van een Nederlandse wijngaard krijgen. Wij laten tevens onze wijnen proeven. Voor meer informatie over het evenement en deelnemende bedrijven kijkt u op www.onsplattelandsrondje.nl.
Er is tevens (op dezelfde website) een speciale App beschikbaar voor smartphone en tablet.


Artikel in vakblad "de Wijngaard"


2-3-2013: "Een oude en lange tijd meest noordelijke wijngaard, met 2e generatie wijngaardeniers, maakte in enkele jaren een opmerkelijke kwaliteitssprong". Hier gaat het naar het volledige artikel.


Zilveren medaille op AWC Wenen"


2-11-2012: Voor het derde jaar op rij, behaalde onze St.Agather een zilveren medaille op de AWC Wenen, de grootste wijnkeuring van Europa. De St.Agather 2011 behaalde in de volledig blinde keuring volgens het internationale 100 punten systeem 87-90 punten. Goed voor de categorie zilver. Ook in 2010 en 2011 behaalde de St.Agather al een zilveren medaille. Onze 3 andere ingestuurde wijnen (Riesling, Johanniter en Gewurztraminer) werden eveneens uitstekend beoordeeld. Zij scoorden allen tussen 84 en 87 punt en mogen de "Seal of Approval" dragen.